Hej, jag vill ha 1 liter lim i mina skor, tack

Pågrund av den ökande diskussionen kring hållbar utveckling och miljövänliga material har många företag inom modebranschen ändrat sin syn och attityd gentemot textila material. Fler ekologiska och miljövänligare material återfinns i de bestående kollektionerna och till exempel är HM världens största användare av ekologisk bomull. Men inom ridsporten är det nästan omöjligt att finna samma engagemang, även fast det handlar om i grunden samma sak, kläder.

Efter en enkel google-sökning med texten ” Ekologiskt kläder” stannade sökningssiffran på 877 000 resultat, och där de första resultatsidorna direkt handlade om ekologiska modekläder.
När samma sökning gjordes för  ”Ekologiskt Ridkläder” hamnade resultatet på ynka 7580. Vid vidare granskning fann jag att inte ett enda av resultaten faktiskt handlade om ekologiska ridkläder, utan om ekologiska hästvårdsprodukter såsom pälsgrans, eller ekologiska modekläder som genom flyktiga trender kallas för "ridbyxor". 
All fokus har legat på modebranschen medans sko- (allt lim som används), accessoar- (företaget Glitter någon?) och ridbranschen gått bananas utan att någon riktigt reagerat.

Finns mycket att jobba på alltså.

Kommentarer
Postat av: Malin från norr



Heja heja, ska vi starta ett företag? Horsepower!

2011-04-26 @ 18:14:38
URL: http://malinsima.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0